Contents
- 1 Konservatuara girmek için ne yapmalıyım?
- 2 Konservatuar okumak için yaş sınırı var mı?
- 3 Konservatuar Oyunculuk bölümüne nasıl girilir?
- 4 Devlet Konservatuvarına nasıl girilir?
- 5 2021 yetenek Sınavı Olacak mı?
- 6 Konservatuar okuyan biri ne olur?
- 7 Konservatuar kaç yaş?
- 8 Müzik Öğretmenliğinde yaş sınırı var mı?
- 9 Konservatuvar Oyunculuk Bölümü kaç yıl?
- 10 Tiyatro Bölümü kaç puan istiyor?
- 11 Üniversitede konservatuar okumak için lisede hangi bölümü seçmeliyim?
- 12 Oyunculuk yeteneğinin olup olmadığı nasıl anlaşılır?
- 13 Yetenek sınavı ne zaman 2021 konservatuvar?
- 14 Tiyatro yetenek sınavı 2021 ne zaman?
- 15 Konservatuvar sınavı için ne gerekli?
Konservatuara girmek için ne yapmalıyım?
Konservatuvar sınavlarına girmek için, öncelikle ÖSYM’nin yapmış olduğu YKS sınavından en az 150 taban puanı almalısınız. İstenilen taban puanı, sınava gireceğiniz üniversiteye göre 180 ila 200 puana kadar çıkabilir. Bu puanı elde ettikten sonra, gireceğiniz bir diğer sınav yetenek sınavı.
Konservatuar okumak için yaş sınırı var mı?
Sınav koşulları: 21 yaşını doldurmamış ve aşamalı yetenek sınavını kazanan adaylar kayıt yaptırma hakkı kazanırlar.
Konservatuar Oyunculuk bölümüne nasıl girilir?
Oyunculuk bölümü Konservatuar, Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yer aldığı için özel yetenek sınavları ile öğrenci kabul etmektedirler. Fakat bunun öncesinde Yüksek Öğretim Sınavı’na girerek barajı geçmek gerekmektir. Daha sonra bölümün yer verildiği üniversitelere başvuru yaparak özel yetenek sınavlarına girebilirsiniz.
Devlet Konservatuvarına nasıl girilir?
Devlet konservatuvarında eğitim görmek için ilk olarak Yükseköğretime Giriş Sınavı’na girilir ve gerekli olan puan alınarak ardından Özel Yetenek Sınavı’na katılım sağlanır. Başarılı olduğunuz takdirde eğitim için hak kazanabilirsiniz.
YÖK tarafından 14 üniversite programında özel yetenek sınavının kaldırılmasına yönelik alınan karar, 2020 itibariyle uygulamaya konulacaktı. Fakat bu karara gelen tepkiler üzerine 1 yıl ertelenerek 2021 ‘de hayata geçirilmeye karar verildi.
Konservatuar okuyan biri ne olur?
Konservatuvar mezunları, başta Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Opera ve Balesi olmak üzere çeşitli kültür kurumlarında, TRT’de görev alabilirler veya serbest çalışabilirler. Temel bilimler ve müzikoloji bölümünden mezun olanlar konservatuvarlarda öğretim elemanı olarak görev yapabilirler.
Konservatuar kaç yaş?
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı sınavlarına girebilmek için en az lise mezunu olmak gerekir. Lise mezunları için 25 yaş, dört yıllık lisans mezunları için 30 yaş sınırı vardır.
Müzik Öğretmenliğinde yaş sınırı var mı?
Adayların başvuru yılı itibariyle Opera ve Müzikal Tiyatro programları için 24 yaşında veya daha küçük, Tiyatro (Oyunculuk) ve Bale Dansçılığı Programlarında 21 yaşında veya daha küçük olmaları gerekiyor. Müzik ve Müzikoloji’de ise yaş şartı aranmıyor.
Konservatuvar Oyunculuk Bölümü kaç yıl?
Oyunculuk, üniversitelerde Güzel Sanatlar Fakültesi kapsamında yer alan, özel yetenek sınavı ile birlikte konservatuarlara kabulü sağlanan 4 yıllık lisans bölümüdür. Özel yetenek sınavlarının tarihleri, söz konusu üniversitelerin internet sitelerinden duyurulur.
Tiyatro Bölümü kaç puan istiyor?
Türkiye’deki üniversitelerin konservatuvar bölümlerinde yer alan Sahne Sanatları, Müzik ve diğer sanat bölümleri yetenek sınavları ile öğrenci kabul etmektedir. Oyunculuk taban puanları için YGS’den 150 – 160 puan almanız yeterli olup yetenekleriniz doğrultusunda dilediğiniz bölümün yetenek sınavlarına girebilirsiniz.
Üniversitede konservatuar okumak için lisede hangi bölümü seçmeliyim?
Üniversitelerde ise drama ve oyunculuk ya da konservatuarlarda tiyatro anasanat dalı bölümünü tercih etmelisiniz. Oyuncu olmak için lise döneminde tercih edebileceğiniz okullar şöyle: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi – Tiyatro Bölümü Pera Güzel Sanatlar Lisesi – Tiyatro Bölümü
Oyunculuk yeteneğinin olup olmadığı nasıl anlaşılır?
Oyuncuların sahip olması gereken özellikler sizde mevcutsa, bu sizi bir adım ileri taşıyacaktır. Bunlar arasında sesi iyi kullanma, etkili beden dili, Türkçe bilgisi, çok çalışma isteği, duygusal zeka, gözlem gücü, yabancı dil bilmek, sosyal faaliyetler yapmak ve hobiler edinmek gibi özellikler yer alır.
Devlet Konservatuvarı, Özel Yetenek Sınavı Ön Kayıt başvuruları 02 Ağustos 2021 saat 10:00 ile 16 Ağustos 2021 saat 17:30 arasında bu web sitesi üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavlarımızın bina, salon ve saat bilgileri 23 Ağustos 2021 tarihinde Konservatuvar Duyurular sayfasında yayınlanacaktır.
ADAY SINAV KILAVUZUNU VE DİĞER EVRAKI DİKKATLE OKUMALI VE GEREĞİNİ YERİNE GETİRMELİDİR. Yetenek Sınavları 23 Ağustos 2021 – 29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Tiyatro Tarihi ve Teorisi Anabilim Dalı, Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı ve Oyunculuk Anasanat Dalı olmak üzere 3 ayrı dalda yapılacaktır.
Konservatuvar sınavlarına girmek için öncelikle ÖSYM’nin her yıl yapmış olduğu YKS sınavından 150 taban puanını tutturmanız gerekiyor. Taban puanları istediğiniz üniversitenin belirlediği puanlara göre farklılık gösterebiliyor.