Contents
- 1 BİLSEM müzik sınavı nasıl olacak?
- 2 Bilsemi kazanmak ne işe yarar?
- 3 BİLSEM sınavını kazanmak için kaç puan almak gerekir?
- 4 BİLSEM de neler yapılıyor?
- 5 Bilsem Sınavı 2 aşama ne zaman?
- 6 Bilsem 2 aşama ne zaman 2021?
- 7 BİLSEM Sınavı geçince ne olur?
- 8 BİLSEM Sınavı Nedir kazanınca ne oluyor?
- 9 BİLSEM için IQ kaç olmalı?
- 10 BİLSEM sınavını kazanmak için kaç doğru yapmak gerekir?
- 11 2021 BİLSEM başvuruları ne zaman?
- 12 Bilsemi kazanan öğrenciler istediği okula kaydını yaptırabilir mi?
- 13 BİLSEM nasıl eğitim verir?
- 14 BİLSEM yetenek alanları nelerdir?
- 15 BİLSEM hangi sınıflarda?
Bu sınavda amaç müzikal olarak üstün kabiliyetteki öğrencilerin keşfedilip desteklenmesidir. a) Müzik yetenek alanında günde 4 oturum şeklinde alınacak öğrenciler her oturumda 10 kişilik gruplar halinde etkinliğe alınır. Burada amaç müzik tanılaması ile bilgisi olmayan öğrencileri tanılama ile ilgili bilgilendirmektir.
Bilsemi kazanmak ne işe yarar?
Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.
Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor.
BİLSEM de neler yapılıyor?
Bilsem ‘lerde bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 3-5 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Okullarında öğrenciler geçer not alma ve sınavlara hazırlanma amacıyla hareket ederken, Bilsem ‘ in yapısında sınıf geçme, not alma vb. amaçlar yer almaz.
BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı giriş belgeleri 11 Kasım’da erişime açılacak. 23 Kasım 2020 ve 19 Şubat 2021 tarihleri arasında bireysel değerlendirmeler gerçekleşecek. BİLSEM 2. AŞAMA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?
Bilsem 2 aşama ne zaman 2021?
Grup tarama uygulamasının sonuçları 14 Ekim 2020 tarihinde açıklanacak. 2. aşama olan bireysel yeteneklerin değerlendirilmesi ise 23 Kasım 2020 – 19 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bilim ve Sanat Merkezleri özel yetenekli öğrencilere destek eğitim modeli sunuyor. BİLSEM SINAVINI KAZANINCA NE OLUR? Bilsem sınavını kazanan öğrenci müzik, resim veya genel zihinsel yetenek alanından değerlendirmeye tabi tutularak eğitimine devam ediliyor. Her öğrenci yaşadığı yerde uygulamalara katılıyor.
BİLSEM KAZANINCA NE OLUYOR? Özel yetenekli öğrencilerin sahip oldukları bireysel yetenekler resim, müzik ve genel zihinsel yetenek şeklinde kategorize edilmiştir. Bir öğrenci için en fazla 2 yetenek alanı seçilebilecek. Aynı şekilde müzik-genel zihinsel ya da resim-genel zihinsel şeklinde seçimler yapılabilir.
BİLSEM için IQ kaç olmalı?
Standart zeka testlerinde, testin türüne göre yaklaşık olarak 130 veya 140 üzeri zeka bölümü ( IQ ) elde eden ya da görsel sanatlar, müzik gibi performans alanlarında aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre üstün performans gösteren çocuk/öğrenciler özel yetenekli olarak kabul edilmekte ve BİLSEM ‘
BİLSEM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? Grup tarama uygulamasında 1. sınıflara 60, 2 ve 3. sınıflara 70 soru sorulmakta, her doğru cevap 10 puan olarak hesaplanmaktadır. Örnek vermek gerekirse BİLSEM sınavında 21 soruya cevap veren öğrenci 210 puan alırken, 55 soruya doğru cevap veren öğrenci 550 puan alıyor.
2021 BİLSEM başvuruları ne zaman?
Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos-10 Eylül 2021 tarihleri arasında, ikamet ettikleri il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
Bilsemi kazanan öğrenciler istediği okula kaydını yaptırabilir mi?
Çocuğunuz bilsem sınavını kazandıysa, istediğiniz okula kaydını naklini gerçekleştirebilisiniz. Millî Eğitim Bakanliği Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumlari Yönetmeliğinin, 3. bölümü olan Okul Tespiti, Kayıt Kabul ve Devam madde (4) bunun olabileciğini göstermektedir.
BİLSEM nasıl eğitim verir?
Bilsem ‘lerde bireysel eğitim esas olmakla birlikte öğretmen, mekan vb. kısıtlılıklar nedeniyle çoğunlukla 3-5 kişilik küçük gruplarla eğitim yapılır. Bilim ve Sanat Merkezlerindeki eğitim, öğrencilerin örgün eğitimlerinden farklı olarak gerçekleştirilir.
BİLSEM yetenek alanları nelerdir?
Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim
BİLSEM hangi sınıflarda?
Bu sınava ilkokul birinci, ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri girebiliyor. Genel zihinsel, resim ve müzik alanında yaşıtlarından farklı olarak başarı gösterenler belirleniyor. Yetenekli öğrenciler, sınıf öğretmenleri tarafından saptanarak aday gösteriliyor.