Contents
- 1 Sesten rahatsız olunca nereye şikayet edilir?
- 2 Yüksek ses şikayeti nereye yapılır?
- 3 Yüksek sesli müzik kime şikayet edilir?
- 4 Yüksek sesle müzik dinleyen komşu nereye şikayet edilir?
- 5 Gece ses yapanlar nereye şikayet edilir?
- 6 Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?
- 7 Üst komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?
- 8 Klima gürültüsü nereye şikayet edilir?
- 9 Sokak gürültü yasağı saat kaçta başlar 2020?
- 10 Ruhsatsız işletmeler nereye şikâyet edilir?
- 11 Koku nereye şikâyet edilir?
- 12 Alo 181 hattı nedir?
- 13 Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
- 14 Komşu rahatsız ederse ne yapmalı?
- 15 Gürültü yapan komşuya karşı ne yapılabilir?
Sesten rahatsız olunca nereye şikayet edilir?
Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor.
Yüksek ses şikayeti nereye yapılır?
Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor. Alo 181 7/24 prensibiyle çalışıyor ve vatandaşların şikayet ve ihbarları hemen inceleme altına alınıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi Alo 181 2013 yılından bu yana 7/24 hizmet veriyor. 4
Yüksek sesli müzik kime şikayet edilir?
Alo 181, 153, 155 ve 156, polis, jandarma, belediye ve çevre müdürlüğü arayabilirler.
Yüksek sesle müzik dinleyen komşu nereye şikayet edilir?
Özetle, komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler.
Gece ses yapanlar nereye şikayet edilir?
Gürültü yapan komşu veya gürültüye neden olan işyeri hakkında Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aranabilir. Alo 181 Gürültü Şikayet Hattı 7/24 prensibiyle çalışmaktadır. Gürültü ile ilgili şikayetler Alo 181 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezine yapılıyor. 7
Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?
Zabıta telefon numarası 153’tür. Evet, ister cep telefonlarınızdan ister sabit hatlarınızdan 153 nolu telefon numarasını tuşlayarak zabıta çağrı merkezi ve şikayet hattına ulaşabilirsiniz.
Üst komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?
Gürültü devam etmekle beraber genel kurula kadar dayanacak haliniz kalmadı ve yapılan “uyarı”larda işe yaramadıysa, 155’i arayarak polise (kolluk kuvvetlerine) şikayet edebilirsiniz. 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 36. maddesine göre gürültü yapan ve rahatsız eden komşuya her yıl değişen oranlarda ve katmalı olarak
Klima gürültüsü nereye şikayet edilir?
Bu maddeye dayanarak, şikâyetçilerin oturdukları yerdeki sulh hukuk mahkemesine başvurarak gürültü yapan komşuların rahatsızlık verdiğini kanıtlayıp tedbir kararı aldırması mümkündür. Şikâyetçi bireysel ya da avukat aracılığıyla mahkemeye başvurabilir.
Sokak gürültü yasağı saat kaçta başlar 2020?
Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.
Ruhsatsız işletmeler nereye şikâyet edilir?
Kaçak çalışan işyerlerini de ihbar edin İstanbul’da yaşayan vatandaşlar ruhsatsız çalışan işyerlerini bağlı bulundukları belediyeler ve 153 nolu Beyaz Masa’ya bildirebilir. Bunun yanısıra İBB’nın Zabıta Daire Başkanlığı’nın numarası olan 0212 521 84 65’i arayabilirler.
Koku nereye şikâyet edilir?
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “ALO 181” çağrı merkezi, geçen yıl 416 bin 417 vatandaşın talep, beklenti ve şikayetlerini çözüme kavuşturdu.
Alo 181 hattı nedir?
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181 ‘e iletebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini inceleyerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor.
Komşu saat kaça kadar gürültü yapılabilir?
Peki, apartmanda saat kaça kadar gürültü yapılabilir? Kaçtan sonra yapılamaz? İlgili yasalara göre hafta içi yani mesai günlerinde öğle istirahat saatleri olan 13:00 ile 15:00 arasında; geceleri ise 19:00- 07:00 arasında gürültü yayacak hareketlerin yapılması yasak.
Komşu rahatsız ederse ne yapmalı?
Öncelikle komşuluk hukuku çerçevesinde gürültü yapan, rahatsız eden komşuya karşı apartman yönetimince yazılı ihtarda bulunabilir veya kolluk kuvvetlerine ilgili komşu şikayet edilerek 5326 sayılı kabahatler kanunun 36.maddesince başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan komşu hakkında idari
Gürültü yapan komşuya karşı ne yapılabilir?
Gürültü yapan komşuya karşı Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak rahatsızlık yarattığı unsurların ispatlanması halinde tedbir kararı talebinde bulunabilinir. Bu başvuruların avukat ile yapılması oldukça önemlidir. Sulh Hukuk Mahkemesine açılacak davada birtakım harç ve gider avansı masraflarının ödenmesi gerekmektedir.